Skapa hemsida eller blogg i WordPress

Idag väljer många att starta upp en hemsida eller blogg både i personligt syfte men också för att lyckas nå ut med sitt företag eller för att sälja en produkt. Det är då vanligt att välja att skapa hemsidan eller bloggen i WordPress. Det är inte alls konstigt att många väljer att arbeta i just WordPress, det är nämligen ett stort hemsideverktyg och många hemsidor väljer därför att använda sig av just WordPress. WordPress är ett bra verktyg för alla som vill starta upp en hemsida eller blogg eftersom man inte måste ha speciellt mycket förkunskaper för att förstå hur man ska göra. För bara några år sedan så var man tvungen att kunna jobba i html, css eller flash för att kunna bygga upp en egen hemsida vilket förstås gjorde att det tog lång tid för att få hemsidan helt och hållet färdigställd men idag är det inte riktigt rika komplicerat och de allra flesta kan bygga upp sin egen hemsida eller blogg med hjälp av WordPress.

.com eller .org

Det finns två olika variationer av WordPress och man kan kalla dem för WordPress.com och WordPress.org. WordPress.com är ett verktyg som är gratis medans WordPress.org kostar men har då också fler funktioner och man kan känna sig mer fri när det kommer till att bygga upp och använda webbplatsen. Det är naturligtvis också därför som företag och större bloggar ofta använder sig av WordPress.org. För att använda sig av .org så behöver man först skaffa ett webbhotell och därefter går det att ladda ner WordPress i kontrollpanelen. Det är också möjligt att ladda ner programvaran via WordPress.org. När man har gjort detta är det enkelt att komma igång med sin hemsida eller blogg. Börja då med att välja ett tema och installera olika tillägg som kan vara bra att ha. Bland annat så finns det tillägg som gör att hemsidan syns bättre på Google.

.com eller .org

Man bör använda WordPress när man bygger upp sin hemsida eller blogg för att:Enkelt att använda även för nybörjaren. Alla kan använda WordPress eftersom det inte alls är invecklat att bygga upp en hemsida eller blogg i WordPress. Man behöver inte alls kunna koda eller vara speciellt kunnig inom webbdesign utan man kan bli färdig med hemsidan på bara några klick. Ha full kontroll. När man använder sig av WordPress så äger man sin hemsida vilket gör att man har full kontroll och det finns därför otroligt många möjligheter till att kunna utveckla hemsidan på sina egna villkor. *Passar alla. Har man aldrig haft en hemsida tidigare är det smart att bygga upp den i WordPress samtidigt är det också smart att utveckla hemsidan i WordPress även när företaget växer. Enklare att växa. Tanken med att ha en hemsida eller blogg är oftast att nå ut och genom att välja att arbeta i WordPress så kommer det också bli enklare att synas på Google. Popularitet. Idag jobbar många i WordPress vilket såklart är ett bevis på att det är ett bra hemsideverktyg.