Hemsidans struktur

Det viktiga för att på bästa sätt lyckas med ens egna hemsida är att ha en god struktur. Det är alltså viktigt att ha klart för sig vad man vill med hemsidan för det kommer bli väldigt svårt att lyckas nå ut med hemsidan om man inte har en god struktur. Innan allt annat bör man därför sätta upp ett mål för hemsidan, är målet att få fler besökare som läser om senaste nytt som man har skrivit i sin blogg eller är man ute efter att sälja en produkt och behöver därför fler som klickar in på hemsidan så att försäljningen av produkten ökar. Egentligen spelar det ingen större roll vad målet är, det viktiga är att man själv vet vad det är man stävar efter, varför man har valt att bygga upp en hemsida. Beroende på vad målet är med hemsidan så bör man också ha en ungefär koll på hemsidans målgrupp.

Hemsidans struktur

Vet man om vilken målgrupp som besöker hemsidan mest så är det också möjligt att anpassa hemsidan därefter. Anpassar man hemsidan efter sina besökare så är det troligt att fler kommer vilja läsa bloggen, fler kommer vilja köpa produkten och fler kommer vilja tipsa om hemsidan till någon annan. Vet man vilken målgruppen är så kan man anpassa texten och olika erbjudanden som är relevanta till just den målgruppen. Det kommer att gynna både den som äger hemsidan och de som väljer att besöka hemsidan. Det är också viktigt att det ska vara enkelt att ta sig runt på hemsidan, det ska vara enkelt att hitta det man vill hitta. Tänk därför på att ha en bra sökfunktion och tydliga rubriker. Är det svårt att hitta det man vill hitta på hemsidan så är det troligen något som man bör ändra för att det ska bli enklare. Ett exempel är att det ska vara smidigt att beställa en produkt, blir det ofta komplikationer när man försöker beställa produkten så är det troligen något som måste ändras i systemet.

Viktigt med struktur

Viktigt med struktur

För att ha koll på att allt fungerar som det ska är det därför viktigt att ofta besöka hemsidan och försök att fixa problem så fort som de uppstår. Att ha god struktur på hemsidan kommer att gynna hemsidan eftersom det ger ett seriösare intryck och kommer då också att göra att trafiken ökar vilket troligen också är målet med att ha hemsidan. Att tänka på kan också vara att det är smart att hålla all text på hemsidan relativt kort. All viktig information ska såklart finnas och ska vara enkel att hitta men att ha en lite kortare text är oftast bättre än en jättelång text eftersom tanken såklart är att den som besöker hemsidan såklart ska vilja läsa hela texten. Bra är också att hålla koll på sin statistik, höjs statistiken på hemsidan är det troligen för att man har lyckats med hemsidans struktur vilket såklart är bra.Ha ett tydligt mål för hemsidan, anpassa hemsidan efter målgrupp, var tydlig och håll koll på hemsidan.